A Belváros Temetkezési Kft. munkatársai több évtizedes tapasztalatával áll a gyászoló családok rendelkezésére a kegyeleti szempontoknak megfelelő, és méltó temetés teljes körű lebonyolításában. Fontos számunkra, hogy ügyfeleink megfelelő tájékoztatást kapjanak a temetés lebonyolításával kapcsolatos lehetőségeikről, jogaikról és kötelezettségeikről.

Az alábbiakban összefoglaltuk az elsődlegesen legfontosabb tudnivalókat a temettetéssel kapcsolatban. Érdemes ezekről már előzetesen informálódni – amennyiben van rá mód, hogy az idő elérkeztével minél kevesebb kérdés maradjon nyitva. A haláleset bekövetkezése esetén állunk szíves rendelkezésükre, a temetéssel kapcsolatos minden felmerülő kérdésben.

Segíthetünk?

Kollégánk munkanapokon 8-16 óra között fogadja a hívásokat minden elhalálozással, temetkezéssel és temetkezési költséggel kapcsolatos kérdés esetén. Forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeinken:

+36 70 609 4239 Ajánlatkérés

1. Az elhunyt elszállítása

Amennyiben nem egészségügyi intézményben történik a haláleset, a temettető hozzátartozónak joga van dönteni arról, ki szállítsa el az elhunytat. Nem köteles elfogadni az ügyeletes orvos javaslatát, hiszen a szállítási és hűtési költségek nagyban befolyásolják a temetés végösszegét. Erről érdemes előzetesen tájékozódni, ha van rá mód.

2. Végakarat, végrendelet szerinti temetés

Amennyiben az elhunyt rendelkezett a végakaratáról, úgy a temetésnek elsősorban aszerint kell történnie – ha ez nem ró különösen nagy terhet a családra.

Végrendelet hiányában a temetés módjáról a temettető hozzátartozónak van joga dönteni. Elsődlegesen arról kell döntést hozni, hogy hamvasztásos vagy koporsós temetés legyen.

Amennyiben a temettető úgy dönt, hogy a hamvasztás után a hamvakat nem egy síremlékben helyezi el, hanem inkább hazaviszi, úgy a későbbiekben biztosítania kell a családtagok számára a lehetőséget, hogy leróhassák kegyeletüket az elhunyt emléke előtt.

3.Temetkezési szolgáltató megválasztása

A temettető hozzátartozónak joga van szabadon temetkezési szolgáltatót választani. Érdemes előzetesen tájékozódni a lehetőségekről, megrendelés előtt információt kérni az árakról a szolgáltatás minőségéről. Amennyiben mód van rá, érdemes időt hagyni arra, hogy nyugodt körülmények között, a családdal közösen döntsenek erről az egyszeri és megismételhetetlen családi eseményről, ahol méltó módon búcsúzhatnak el az elhunyttól.

A Belvárosi Temetkezési Kft. munkatársai szívesen válaszolnak minden felmerülő kérdésre a hamvasztással és a temetéssel kapcsolatban, valamint a pontos árakról is adunk telefonos tájékoztatást. Hívjon minket vagy kérjen árajánlatot online!

+36-70-609-4239 Ajánlatkérés online

4. Temetési ügyintézés folyamata, költségei

A temetés ügyintézéséhez szükséges legfontosabb irat a Halottvizsgálati bizonyítvány. Kórházi haláleset esetén ezt a kórház állítja ki, míg lakáson történt elhalálozás esetén az ügyeletes orvos. A legtöbb temetkezési szolgáltatónál ennek birtokában lehet elkezdeni a temetkezési ügyek intézését. A Belvárosi Temetkezésnél már a halottvizsgálati bizonyítvány kiállítása előtt elkezdhető az ügyintézés! Ezzel kapcsolatban kérjük érdeklődjön telefonon, hétköznap 8-16 óra között az alábbi telefonszámon: 

+36-70-609-4239

Fontos arról előre tudni, hogy az elhunyt elszállítása után, ill. a legtöbb kórházban is, jelentős hűtési napi díjat számolnak fel. Emiatt érdemes mielőbb elkezdeni a temetési ügyintézést és olyan temetkezési szolgáltatót megbízni, aki gyorsan és minél kisebb költségek mellett el tudja kezdeni a folyamatot.

Amennyiben minket bíznak meg, átvállaljuk a patológiai ügyintézést, a hűtési díjak rendezését, a halottvizsgálati bizonyítvány, az anyakönyvi kivonat, és szükség szerint a hamvasztáshoz szükséges ÁNTSZ engedély beszerzését is.

A halotti anyakönyvi kivonat beszerzéséről és a szükséges iratokról az alábbi gombra kattintva talál bővebb információt:

Szükséges iratok

Amennyiben az elhunyt nyugdíjas volt, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság felé is jelenteni szükséges a halálesetet. Amennyiben a temetkezési ügyintézéssel a Belvárosi Temetkezési Kft.-t bízza meg, úgy ebben is tudunk Önnek segítséget nyújtani

A temetés összköltsége nagyban függ a temetés módjától. Ezekről az alábbi képekre kattintva tájékozódhat:

Koporsós temetés
Urnas-temetes
Hamvasztásos temetés
Hamvasztás, hamvak kiadása

A temetési ügyintézés sok esetben körülményesnek, vagy bonyolultnak tűnhet a gyászoló hozzátartozók számára. A Belvárosi Temetkezési Kft.-nél évtizedes tapasztalatunkkal, együttérzően segítünk a folyamat gördülékeny levezetésében. Forduljon hozzánk bizalommal személyesen, e-mailben, vagy telefonon, ha további információra, vagy segítségre van szüksége.