A hamvasztásos temetés napjainkra a legnépszerűbb temetkezési formává vált. A Belvárosi Temetkezésnél a hamvasztást és a temetést teljes körű ügyintézéssel, magas minőségben és alacsony áron rendelheti meg, akár hagyományos ceremóniát képzelt el, akár egyedi ötleteket szeretne megvalósítani. Több évtizedes tapasztalatunkkal, együttérezve állunk a hozzánk forduló hozzátartozók szolgálatára.

Irodáinkban ingyenes kegyeleti tanácsadással segítjük a gyászoló hozzátartozókat a temetéssel kapcsolatban esetlegesen felmerülő döntések meghozatalában. Munkatársaink akár személyesen, akár telefonon szívesen válaszolnak a temetéssel és a temetési költségekkel kapcsolatos kérdésekre.

Segíthetünk?

Kollégánk munkanapokon 8-16 óra között fogadja a hívásokat minden elhalálozással, temetkezéssel és temetkezési költséggel kapcsolatos kérdés esetén. Forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeinken:

+36 70 609 4239 Ajánlatkérés

A hamvasztásos temetés lehetőségei

Hamvasztás esetén számos lehetőség nyílik a temetési szertartást illetően. A hamvakat a megrendelt urnában adják ki a hamvasztóüzemből, ezután pedig a megrendelésnek megfelelően halad tovább a temetés folyamata. Fontos tudni, hogy a temetésnek elsősorban az elhunyt végakarata szerint kell történnie, amennyiben ez nem ró túl nagy terhet a temettető családra. Végakarat hiányában a temettető hozzátartozónak van joga dönteni a temetés módjáról, helyszínéről és a szertartásról is.

Urnás temetés

Urnás temetés esetén a hamvakat az urnában helyezzük örök nyugalomba. Ez történhet templomi urna fülkébe, temetői urnafülkébe, vagy akár temetői sírba is. A helyszín megválasztása jelentős befolyással van az urna választásra, ugyanis eltérő méretű és kialakítású urna ajánlott a templomi és a temetői elhelyezéshez. Irodánkban ezen felül készletből és katalógusból is hagyományos és környezetbarát urna közül is választhat, melyek közül munkatársaink szívesen segítenek kiválasztani az igényeknek és az előírásoknak leginkább megfelelőt. 

Az urnás temetésről bővebben

Hamvak szórása – szórásos temetés

Szórásos temetés esetén egy méltó és igényes ceremónia keretén belül, a vonatkozó előírásoknak megfelelően, a hamvak szétszórása történik meg. Ez esetben az urna nem kerül elhelyezésre sehol, így a hozzátartozók számára később nem lesz elérhető olyan helyszín, ahol a kegyeletüket leróhatják. A hamvak szórása ugyanakkor egyre népszerűbb temetési mód, amelyhez választható akár temetői, akár templomi helyszín is. Ez esetben a sírhely megváltási díjjal egyáltalán nem kell számolni.

A hamvak szórásáról bővebben

Hajós temetés

A hajós temetés a hamvasztásos temetés egyik legmodernebb és legszebb formája. A hajós ceremónia keretén belül a hamvak visszatérnek a természet örök körforgásába egy vízben lebomló urnában. A hajós szertartás során egyházi vagy polgári búcsúztatás is rendelhető, majd az urna ünnepélyes vízrebocsátása történik a jogszabályi előírásoknak megfelelően. A hajón igény esetén halotti tor is rendezhető.

A hajós temetésről bővebben

A hamvasztásos temetés költségei

A hamvasztásos temetés költségeire számos tényező befolyással van, például a temetési mód, a helyszín, a ceremónia típusa, stb. 

Urnás temetés esetén például az urna ára, az urnafülke vagy a sírhely megváltási díja, az egyházi vagy polgári szertartás díja, a koszorúk és díszek mennyisége mind hatással vannak a végső költségekre. Szórásos temetés esetén ugyanakkor a sírhely megváltási díjával egyáltalán nem kell számolni. Fontos tudni, hogy az egyes templomok és temetők árai között is jelentős különbségek lehetnek, ill. nem mindegy, hogy meglévő sírhelybe vagy új urnafülkébe történik a temetés. Emiatt érdemes minden esetben egyedi árajánlatot kérni, amely pontosan, az egyedi esetekhez igazodva ad tájékoztatást a temetés áráról.

Online ajánlatkérés Telefonos ajánlatkérés

Hamvasztás és szórásos temetés árak

A felsorolt árak tartalmazzák a hamvasztás teljes díját, a teljes körű ügyintézést, és tájékoztató jellegűek!

  • Hamvasztás és a hamvak temetkezési irodából történő kiadása nettó 98.000 Ft-tól (+ÁFA)
  • Szórásos temetés az Új Köztemetőben és az Óbudai temetőben nettó 227.165 Ft-tól (+ÁFA)
  • Szórásos temetés a Fiumei úti temetőben nettó 262.937 Ft-tól (+ÁFA)
  • Hamvak templomi szórása kápolnában, egyházi vagy polgári szertartással nettó 184.251 Ft-tól (+ÁFA)
  • Hajós temetés nettó 239.763 Ft-tól (+ÁFA)

Helyszínek hamvasztásos temetéshez

A hamvasztásos temetés módjától függően több budapesti helyszín választható a temetési ceremóniához és a hamvak nyugalomba helyezéséhez.

Urnás temetés esetén az összes budapesti temetőben, több altemplomban és urnatemetőben vállaljuk a temetés megszervezését. A teljes listát a “Temetők” oldalon tekintheti meg (ide kattintva).

Szórásos temetés esetén Budapesten az Új Köztemetőben, az Óbudai temetőben és a Fiumei úti Sírkertben van lehetőség a temetés lebonyolítására. A hamvasztás megrendelésével egy időben leegyeztetjük a temetés időpontját és a hamvasztást követően gondoskodunk a hamvak díjmentes őrzéséről.

Hajós temetési mód választása esetén dunai hajós búcsúztatás szervezését vállaljuk. A helyszín részleteivel kapcsolatban irodánkban, vagy telefonon egyeztethet munkatársunkkal.

Bármely temetési forma esetén állunk a gyászoló család rendelkezésére, teljes körű és együttérző ügyintézéssel, legyen szó akár hagyományos, akár különleges temetési elképzelésről.

Urna kínálatunk

Irodánkban számos hagyományos és környezetbarát urna közül választhat, melyben munkatársaink szívesen segítenek. Különböző színű, méretű, anyagú és formájú urnáink között mindenki megtalálhatja a legmegfelelőbbet, ami a temetés módjához, valamint a család és az elhunyt elvárásaihoz is a legjobban illik.

Kínálatunkat már online is megtekintheti, és egyedi árajánlatot is kérhet weboldalunkon keresztül!
Online urnakínálatunk

Kiemelt urnáink