Hamvasztás, hamvak szórása, urna értékesítés Délegyháza közelében

Hamvasztásos temetés Délegyháza közelében

Díjmentes szolgáltatások (amennyiben a hamvasztással együtt rendeli meg)

 • ügyintézés a patológián: halottvizsgálati bizonyítvány beszerzése, hűtési díj rendezése
 • szükség esetén hamvasztási engedély beszerzése az ÁNTSZ-től
 • halotti anyakönyvi kivonat beszerzése hiányos iratok esetében is
 • nyugdíj folyósításának lemondása

További hamvasztásos temetési szolgáltatásaink:

 • teljes körű ügyintézés
 • elhunyt szállítása krematóriumba
 • hamvasztó koporsó
 • hamvasztás
 • urna betét
 • hamvak visszaszállítása az irodába
 • urna kiadás

Hamvasztásos temetés esetén a hamvak elhelyezésére az alábbi lehetőségek állnak fent:

 • Hamvak templomi szórása hamvasztással, egyházi, vagy polgári búcsúztatatással
 • Hajós temetés lebomló urnával
 • Hamvak temetői szórása hamvasztással együtt Újköztemetőben, Óbudai, Fiumei úti temetőben
 • Hamvasztás és urnás temetés új urnafülkébe, urnával, Budapest 9 temetőjében

Hamvasztás folyamata:

Az az elhunyt hamvasztható el, akinek a személyi azonosságát egyértelműen be lehet azonosítani, továbbá a Halottvizsgálati Bizonyítvány 22. pontja szerint a holttest hamvasztható a 1999. évi XLIII. törvény a temetőkről és a temetkezésről 38. § (1) bekezdésében leírtak szerint.

A Halottvizsgálati Bizonyítvány kitöltése és átadása után az elhunyt azonnal hamvasztható. Nagy gonddal és odafigyeléssel történik az elhunyt azonosítása a Halottvizsgálati Bizonyítvány alapján a hamvasztóüzemben. Az első hamvasztást megelőzően a kemencét fel kell fűteni gázégők segítségével 700-900 Celsius fokra. A szükséges hőmérséklet elérésekor a hamvasztó-mester felhelyezi az elhunytat az úgynevezett bekezelő villára úgy, hogy a koporsó fejrésze mindig a kemence irányába mutat, és újból azonosítja az elhunytat.

Hamvak szórása Délegyháza közelében

Irodánkban hamvasztással együtt, teljes körű ügyintézéssel rendelheti meg a szórásos temetést temetőkben, templomokban, természetben. Önnel egyeztetve lefoglaljuk a temetés időpontját, megszervezzük a polgári vagy egyházi búcsúztatást, megrendelheti koszorúkat, virágokat, melyeket díjmentesen szállítunk ki.

Hamvak temetői szórása

Budapest területén az Újköztemetőben, az Óbudai temetőben és a Fiumei úti Sírkertben van lehetőség hamvasztást követően, a hamvak szórásos temetésére. A hamvasztás megrendelésével egy időben fixáljuk a temetés időpontját és a hamvasztást követően gondoskodunk a hamvak díjmentes őrzéséről. Segítséget nyújtunk a szertartás teljes körű lebonyolításához, az egyházi vagy polgári szertartás megszervezéséhez, illetve a megemlékezés ünnepélyesebbé tételéhez.

Hamvak templomi szórása

BDélegyháza udapest területén több református és katolikus templomban is vállaljuk hamvak szórásos elhelyezését ún. osszáriumokban, felekezeti hovatartozástól függetlenül, egyházi, vagy polgári szertartás keretében. A hamvak az altemplomban, egyszeri elhelyezési díjért, megszentelt helyre kerülnek, sírhely megváltási díjjal a későbbiekben sem kell számolni.

Urnák értékesítése Délegyháza közelében

Számos urna és környezetbarát urna közül választhatja ki az elvárásainak leginkább megfelelőt. Hamvasztás és urnás temetés új urnafülkébe, urnával, Budapest 9 temetőjében van lehetőség.

Ha temetői sírba helyezi a hamvakat tartalmazó urnát, bármelyik fa, fém, vagy kerámia urna közül választhatnak. Érdemes megfontolni esetleg urna keszon vásárlását is, mely az urnát védi a földbe helyezve.

Ha templomi urnás temetést terveznek, nagyon fontos előzetesen érdeklődni a templomban, az urna fülke méretéről és az urna javasolt formájáról. Templomba elsősorban a szögletes, ún. “iker” urnákat javasoljuk, melyek viszonylag szűk helyre is beférnek. Kínálatunkban talál több olyat is, mely valamennyi magyarországi templom előírásainak megfelel.