Hamvasztás, hamvak szórása, urna értékesítés Budapest 14. kerület XIV. kerület Zugló közelében

Hamvasztásos temetés Budapest 14. kerület XIV. kerület Zugló közelében

Díjmentes szolgáltatások (amennyiben a hamvasztással együtt rendeli meg)

 • ügyintézés a patológián: halottvizsgálati bizonyítvány beszerzése, hűtési díj rendezése
 • szükség esetén hamvasztási engedély beszerzése az ÁNTSZ-től
 • halotti anyakönyvi kivonat beszerzése hiányos iratok esetében is
 • nyugdíj folyósításának lemondása

További hamvasztásos temetési szolgáltatásaink:

 • teljes körű ügyintézés
 • elhunyt szállítása krematóriumba
 • hamvasztó koporsó
 • hamvasztás
 • urna betét
 • hamvak visszaszállítása az irodába
 • urna kiadás

Hamvasztásos temetés esetén a hamvak elhelyezésére az alábbi lehetőségek állnak fent:

 • Hamvak templomi szórása hamvasztással, egyházi, vagy polgári búcsúztatatással
 • Hajós temetés lebomló urnával
 • Hamvak temetői szórása hamvasztással együtt Újköztemetőben, Óbudai, Fiumei úti temetőben
 • Hamvasztás és urnás temetés új urnafülkébe, urnával, Budapest 9 temetőjében

Hamvasztás folyamata:

Az az elhunyt hamvasztható el, akinek a személyi azonosságát egyértelműen be lehet azonosítani, továbbá a Halottvizsgálati Bizonyítvány 22. pontja szerint a holttest hamvasztható a 1999. évi XLIII. törvény a temetőkről és a temetkezésről 38. § (1) bekezdésében leírtak szerint.

A Halottvizsgálati Bizonyítvány kitöltése és átadása után az elhunyt azonnal hamvasztható. Nagy gonddal és odafigyeléssel történik az elhunyt azonosítása a Halottvizsgálati Bizonyítvány alapján a hamvasztóüzemben. Az első hamvasztást megelőzően a kemencét fel kell fűteni gázégők segítségével 700-900 Celsius fokra. A szükséges hőmérséklet elérésekor a hamvasztó-mester felhelyezi az elhunytat az úgynevezett bekezelő villára úgy, hogy a koporsó fejrésze mindig a kemence irányába mutat, és újból azonosítja az elhunytat.

Hamvak szórása Budapest 14. kerület XIV. kerület Zugló közelében

Irodánkban hamvasztással együtt, teljes körű ügyintézéssel rendelheti meg a szórásos temetést temetőkben, templomokban, természetben. Önnel egyeztetve lefoglaljuk a temetés időpontját, megszervezzük a polgári vagy egyházi búcsúztatást, megrendelheti koszorúkat, virágokat, melyeket díjmentesen szállítunk ki.

Hamvak temetői szórása

Budapest területén az Újköztemetőben, az Óbudai temetőben és a Fiumei úti Sírkertben van lehetőség hamvasztást követően, a hamvak szórásos temetésére. A hamvasztás megrendelésével egy időben fixáljuk a temetés időpontját és a hamvasztást követően gondoskodunk a hamvak díjmentes őrzéséről. Segítséget nyújtunk a szertartás teljes körű lebonyolításához, az egyházi vagy polgári szertartás megszervezéséhez, illetve a megemlékezés ünnepélyesebbé tételéhez.

Hamvak templomi szórása

BBudapest 14. kerület XIV. kerület Zuglóudapest területén több református és katolikus templomban is vállaljuk hamvak szórásos elhelyezését ún. osszáriumokban, felekezeti hovatartozástól függetlenül, egyházi, vagy polgári szertartás keretében. A hamvak az altemplomban, egyszeri elhelyezési díjért, megszentelt helyre kerülnek, sírhely megváltási díjjal a későbbiekben sem kell számolni.

Urnák értékesítése Budapest 14. kerület XIV. kerület Zugló közelében

Számos urna és környezetbarát urna közül választhatja ki az elvárásainak leginkább megfelelőt. Hamvasztás és urnás temetés új urnafülkébe, urnával, Budapest 9 temetőjében van lehetőség.

Ha temetői sírba helyezi a hamvakat tartalmazó urnát, bármelyik fa, fém, vagy kerámia urna közül választhatnak. Érdemes megfontolni esetleg urna keszon vásárlását is, mely az urnát védi a földbe helyezve.

Ha templomi urnás temetést terveznek, nagyon fontos előzetesen érdeklődni a templomban, az urna fülke méretéről és az urna javasolt formájáról. Templomba elsősorban a szögletes, ún. “iker” urnákat javasoljuk, melyek viszonylag szűk helyre is beférnek. Kínálatunkban talál több olyat is, mely valamennyi magyarországi templom előírásainak megfelel.