Aaron Carter – drogok hálójában

Aaron Charles Carter 9 éves korában vált popsztárrá Floridában, Tampában született 1987. december 7-én, édesanyja Jane Elizabeth Schneck, édesapja pedig Robert Gene Carter.
A Frank D. Miles általános iskolában tanult, mikor 7 évesen frontembere lett a Dead End nevű zenekarnak.

A fejlődése során ismerte meg a pop műfajt, amit közelebbnek érzett magához, mint az alternatív rockot. 1997-ben önálló produkcióra készült, ahol a The Jets ’Crush on you’ című dalával lépett fel, bátyja Nick Carter zenekara, a Backstreet Boys berlini showja előtt. Nem sokkal ezután bezsebelte első lemezszerződését, ami publikálásra került Aaron Carter címmel.

Három kislemez került erről a korongról, az egyik az 1985-ös Crush On You feldolgozása volt, a másik a Crazy Little Party Girl, valamint a I’m Gonna Miss You Forever. A három dal közül kettő az ausztrál listák 10. és 20. helyéig jutottak, még az Egyesült Királyságban a legjobb tíz közé válogatták. A zeneszámok sikeressége mellett az album is szép eredményeket ért el. Több európai országban a top 10-ben, továbbá a Billboard 200-as listáján egészen a 17. helyig jutott.

Második albuma 2000 szeptemberében jelent meg Aaron’s Party (Come Get It) néven, amelyről négy kislemezt adtak ki. Háromszoros platina minősítést ért el Amerikában, valamint több mint a 3 millió példány kelt el belőle.

A Nickelodeon vendégszereplőként hívta meg műsoraiba, valamint felvezető előadója volt több alkalommal is Britney Spearsnek és a Backstreet Boysnak is.

Harmadik stúdióalbuma már nem ért el olyan sikereket, mint a korábbi. A platina minősítést kiérdemelte, azonban a listákon már nem jutott magas pozíciókba. Negyedik albuma 2002-ben debütált, és ez a korong már egyáltalán nem hozta a korábbi sikereket. A Billboard listáján a 17. helyig jutott, azonban mivel mindössze 41 ezer példányt adtak el belőle, így már a megjelenés utáni második héten visszacsúszott a 41.helyig.

Zenei karrierjét 2017-ig szüneteltette, mikor ebben az évben kiadta a Love névre hallgató, 5 dalt tartalmazó lemezét. Előfutárként Fool’s Gold című dalt jelent meg 2016-ban, 2017-ben Sooner or Later és a Don’t Say Goodbye követett. Ötödik albuma végül 2018.februárjában jelent meg.

A színészkedésben is kipróbálta magát a zene mellett. Szerepelt 2001 tavaszán a Lizzie McGuire sorozatban, majd még ugyanebben az időszakban a Broadway-en játszotta el JoJo-t, a Seussical című darabban. Megmutatta színészi képességeit még a Sabrina, a tini boszorkányban, a 48 Hours Mysteryben, valamint a Hetedik Mennyországban is.

2006 októberében indult el az 5 Carter testvér életét bemutató műsor, a House of Carters. A műsor után 2014-ben, az I Heart Nickben, testvére Nick Carter reality-jében.

Aaron Carterre 34 éves korában találtak rá holtan a saját fürdőkádjában. A helyszínre akkor a mentősök mellett, még a rendőrség is kiszállt, hogy biztosan kizárhassák az idegenkezűséget. Halálának oka nem tisztázott, viszont többen is úgy gondolják a függősége a drogok iránt volt ennek okozója. Holttestét elhamvasztották, viszont a végső nyughelyéről még nem döntött a család, így addig ikertestvére, Angel őrzi hamvait.

Források:

https://starity.hu/sztarok/aaron-carter/eletrajz/
https://24.hu/kultura/2022/11/05/meghalt-szinesz-rapper-enekes-aaron-carter/
https://www.atv.hu/kulfold/20221120/aaron-carter-halott-bizonyitvany
https://www.blikk.hu/sztarvilag/nemzetkozi-sztarok/elhamvasztjak-az-elhunyt-aaron-cartert/nt27mb2