Paul Walker – Halálos Iramban

Paul Williams Walker 1973 szeptember 12-én született, Glendale, Kaliforniában. Édesanyja divatmodell, édesapja pedig egykori kétszeres Golden Gloves bajnok bokszoló, majd csatornaépítő vállalkozó volt.

Színészi pályafutását egy Pampers reklámfilmben kezdte meg két éves korában. Így gyermekkorát végigkísérték a reklámfilmek, majd iskolás korában szerepet is vállalt a Highway to Heaven sorozatban, a Monster in the Closet, majd a Programmed to Kill sorozatban.
A 90-es évek második felére pedig már olyan filmekben tűnt fel, mint a Prérifarkas Blues, az Ökörikrek, a Pleasantville, A csaj nem jár egyedül vagy a Koponyák.

2001-ben Vin Diesel mellett lett ismert a Halálos Iramban filmekben (Halálosabb iramban, a Halálos iram 2009-es változatában, valamint a Halálos Iram 7-ben).

Jelölték 2002-ben és 2014-ben az MTV Movie Awardon, majd 2011-ben, 2013-ban és 2015-ben Teen Choice Awardson. Az összes díjra a Halálos Iramban című filmek miatt jelölték, melyből kettőt meg is nyert.

2013. november 30-án hunyt el, egy általa szervezett jótékonysági eseményen. A rendezvény után barátjával Roger Rodassal új autóját vitték el egy körre, azonban elvesztette az irányítást az autó felett. A jármű egy fának csapódott, miután az autó kigyulladt. A vizsgálatok alapján Roger Rodas azonnal belehalt a balesetbe, míg Paul Walker még élt mikor a tűz kiütött, és ő a sérülései mellett, a tűzben hunyt el.

A temetésére december 15-én került sor, a Forest Lawn emlékparkban. A szertartáson csak a meghívottak vehettek részt.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Paul_Walker
https://www.blikk.hu/aktualis/emlektargyakba-teszik-paul-walker-hamvait/qf72gxc
https://www.life.hu/eletmod/20201130-megrazo-reszletek-paul-walker-tulelhette-volna-a-balesetet.html
https://femina.hu/vilagsztar/paul_walker_temetes/