Világsztárok temetkezése (4.rész) – Marylin, Zsazsa, Elisabeth

Marilyn Monroe

1962. augusztus 8-án temették el Marylin Monroet, a Westwood Village Memorial Park temetőben, Los Angelesben. Hivatalosan öngyilkosságot állapítottak meg, de halála körül számtalan a kérdés. Joe Dimaggio, Marilyn legutolsó férje és a színésznő managere Inez Melson segítettek Monroe féltestvérének Berniece Miracle-nak a temetés megszervezésében. Úgy döntöttek, hogy szűk körben búcsúztatják el, csak a család és barátok jelenlétével. A hollywood-i barátokat nem hívták meg. A rajongók százai a temető előtt várakoztak, betöltve a környező utcákat is.  

Allan Abott és Ron Hast a 60-as években Los Angelesben működtették temetkezési vállalkozásukat, ők temették a gazdagokat és híreseket. Könyvükben azt állítják, hogy Marylin halálakor nem emlékezette őket az egykori szex szimbólumra. Elhanyagolt volt a külseje, lenőtt a haja, és sem a kezei, sem a lábai nem voltak ápoltak.

Ennek ellenére Marylin Monroe mellé feküdni mégha a temetőben is, de egyesek számára minden pénzt megért. A fölötte lévő urnát Richard Poncher üzletember vette meg, és kívánsága az volt, hogy arccal lefelé temessék el, hogy halálában Marylin felé legyen fordulva. Felesége teljesítette a kívánságát. A másik Monroe mellett lévő helyet Hugh Heffner, a Playboy alapítója vette meg  75.000 dollárért 1992-ben. Heffner akkor így nyilatkozott erről: Hiszek a szimbolikus dolgokban. Az idők végezetéig Marilyn mellett feküdni túl szép ahhoz, hogy kihagyhatnám.”

Kép:mysendoff.com

 

Gábor Zsazsa

A magyar származású színésznő 99 éves korában szívinfarktusban halt meg. Búcsúztatója Beverly Hillsben a Good Shepherd templomban volt, katolikus szertartás szerint. Hamvai mellett Zsazsa egyik fotójával és egy csokor rózsaszín rózsával, ami a kedvence volt. Férje, Frédéric von Anhalt herceg bár több hírességet meghívott a temetésre, végül a legtöbben nem mentek el, mert elutaztak vakációzni. A temetést az “Amazing Grace” című himnusszal nyitották, majd igeverseket olvastak fel a második Makkabeus könyvből, és Apostolok cselekedeteiből.Zsazsát férje búcsúztatta, 40 percen keresztül,  történeteket mesélt színésznőről, beleértve utolsó, betegséggel teli éveit is. A szertartás végén felesége hamvait betette egy Louis Vuitton kutyahordozó táskába, ami állítása szerint a színésznő kedvence volt, és hazavitte. Eleinte a West Wood Memorial Park temetőben helyezték volna el Zsazsa hamvait, hiszen testvére, és lánya is ott vannak eltemetve, de Anhalt nem tartotta megfelelőnek azt a sírhelyet. Ugyan Gábor Zsazsa kívánsága az volt, hogy Magyarországon, édesapja mellé temessék, ez sem történt meg még mindig, a herceg otthon tartja az urnát a kandalló fölött.

kép: Daily Star

 

Elisabeth Taylor

Elisabeth Taylor 79 évesen hunyt el, és a Forest Lawn emlékparkban temették el, két nappal halála után. Oda temették, ahol barátja Michael Jackson búcsúztatója is volt, és olyan hírességek teste nyugszik itt, mint Walt Disney, vagy Humprey Bogart. Temetését szűk körben tartották, csak a család és a barátok részvételével. Kérésére a meghirdetett temetési időpont után 15 perccel kezdték a szertartást, hogy úgymond elkéssen a saját temetéséről. Az egy órás búcsúztatás során Colin Farrell színész és Taylor családtagjai verseket olvastak fel, unokája, Rhys Tivey pedig az “Amazing Grace” című dalt fújta el trombita szólóban. A család azt kérte a rajongóktól, hogy virág helyett támogassák Elisabeth Taylor AIDS alapítványát.

Elisabeth Taylor temetése

kép:dailymail.co.uk